Wendy

Het heeft even geduurd totdat ik ben gaan fotograferen, pas eind 2018 heb ik de stap echt durven zetten. Terwijl het voor mij als 12-jarig meisje al heel duidelijk was. Ik had één droom: fotograaf worden, doen wat ik nu doe.
Het leven liep anders. Tijdens een grafische opleiding doofde mijn creativiteit en mijn passie voor fotografie uit. Het leven ervaarde ik als ingewikkeld en ik was vooral bezig met mezelf staande te houden.

Na mijn opleiding vertrok ik een jaar naar Ecuador. Als vrijwilliger ging ik werken bij een straatkinderen project. Ik heb ontzettend veel leed en verdriet gezien, het heeft mijn beeld op de wereld veranderd. Tegelijkertijd kwam ik in contact met een kracht in mij. Want daar stond ik dan in mijn eentje, aan de andere kant van de wereld, los van alles wat ik kende en hielp de ander.

Ik ontdekte dat ik iets voor de ander kon betekenen en dus besloot ik bij terugkomst te starten met de opleiding creatieve therapie. 10 jaar heb ik in verschillende GGZ instellingen en psychiatrisch afdelingen gewerkt. Tot er een punt kwam dat ik genoeg had gezien, gevoeld, gehoord en geleerd. Het werk was mooi en het kostte mij ook veel energie. Zonder dat ik wist hoe verder, stopte ik.

Mijn leven kende tot dan toe vele dalen, een gevoel van somberte was als een constante aanwezig. Angst voor de toekomst was er altijd. Ik dacht dat het erbij hoorde, bij het leven. Maar het jaar dat toen aanbrak bleek een keerpunt te zijn in alles. 

Terwijl de rust van de dood me najaagde en ik bijna de hoop had opgegeven, veranderde alles. Een lichtje in mij ontwaakte en ik kon niet anders dan dit gaan volgen.  Niet makkelijk, want de donkerte in mij was het daar zeker niet mee eens en trok aan mij. Maar ik ging, volgde en vertrouwde.

Het resultaat is dat ik nu doe waar dat 12-jarig meisje van droomde en nog veel meer. Dat het leven ook dit kon zijn, had ik nooit kunnen bedenken. Ik voel mij blij, vrij, levendig en sta heel dichtbij mezelf. En naar de toekomst, daar kijk ik nu alleen maar naar uit, want het kan alleen maar mooier worden. 

 

DSC03975
DSC04033